Vaskemaskiner og vedlikehold

Vaskemaskiner

Når man skal velge seg ny vaskemaskin kan det være mange vurderinger og hensyn man må ta med i beregningen. Hvis man er sensitiv for lyd og bråk, eller bor tett på andre, kan det for eksempel være en idé å se etter en maskin som er så stille som mulig. Hvis det er en stor familie med mye klesvask, er det kanskje ikke så viktig at det er stille når klærne vaskes, men at det er energibesparende, effektivt og med høy kapasitet. I tillegg til å kartlegge egne behov, må man også se på begrensningene man må forholde seg til. Hvis du bor litt trangt kan det for eksempel lønne seg å kjøpe en toppmatet vaskemaskin, som ofte tar mindre plass. Eventuelt kan man gå for en kombinasjon av vask og tørk, med én vaskemaskin som gjør begge deler.

Vaskemaskiner kan på mange måter sies å ha revolusjonert husarbeidet, og frigjort tid man både kan og må bruke på andre ting i et morderne samfunn. De mange valgmulighetene reflekterer bare bredden i befolkningen som benytter seg av teknologien, og gjør at det er relativt uproblematisk å finne en maskin som passer akkurat dine behov. I Norge ble ikke vaskemaskiner vanlig i husholdninger før etter andre verdenskrig, men har på kort tid blitt en selvsagt og integrert del av ethvert hjem. Men selv om vi alle vet opp og ned på en vaskemaskin, er det enkelte ting man burde være oppmerksom på når man endelig har fått drømmemodellen på plass, for å ta best mulig vare på den nye vaskemaskinen.

For det første skal ikke maskinen være for full når man setter den på. Klær blir tunge når de er våte, og hvis vekten blir for høy vil dette øke slitasjen på både motoren og trommelen, i tillegg til at klærne ikke blir rene. De fleste maskiner kan vaske fra 5-7 kilo (tørre) klær, men sjekk spesifikasjonene for din modell.

For det andre er det viktig å passe på at man har tømt alle lommer, og at man benytter vaskepose på risikable plagg som BH-er, der spilene kan løsne i maskinen og ødelegge motoren. Vaskeposer kan også benyttes for å beskytte penere plagg i maskinen.

For det tredje kan det lønne seg å kjøre et program for kokvask omtrent en gang i måneden, gjerne med litt eddik i en vaskeball. Dette bidrar til å fjerne lukt og bakterier i maskinen, som for kan oppstå om man vasker mye på lave temperaturer.

Ta vare på vaskemaskinen din, så tar den vare på klærne dine.

Se mer på skousen.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *