Sov litt bedre

Å sove godt er alfa og omega for helsen vår, men de aller fleste tar sin egen søvn-hygiene seriøst. Det er litt for fristende å være våken til sent på natten, sove mye lenger i helgene og drikke litt for mye kaffe. For ikke å snakke om hvor mye tid som går til mobilen hver dag. Alle de tingene er noe som kan påvirke søvnen vår i en negativ retning og noe vi burde passe på med hvis vi vil sove godt. 

For uansett om vi har investert masse penger i for eksempel en helt nydelig kontinetalseng, så gjør ikke det at vi automatisk sover godt. Det å ha en god seng, det er liksom fundamentet for å sove godt, men alle de tingene som påvirker søvn-hygienen vår, er der vi burde legge oppmerksomheten vår hvis vi sover dårlig. Du kan nesten tenke litt på det som at det jo ikke betyr noe at du har den beste tannbørsten på markedet hvis du ikke faktisk pusser tennene. 

Det er litt det samme med søvnen vår. Uansett om vi har markedets beste kontinetalseng med den helt riktige madrassen for behovene vi har, så er det likevel ikke bare sånn at vi nødvendigvis sover godt. For det å bruke altfor mye tid på Instagram, å ha en skikkelig ujevn søvn-rutine og ikke minst et alt for stort inntak av koffein, er alle ting som ikke kan slettes, bare fordi man har en helt perfekt seng. 

Søvnproblemer er veldig vanlig 

Det er veldig vanlig å slite med å sove noen ganger. Faktisk opplever de aller, aller første av oss problemer med søvnen vår på et eller tidspunkt I livet. Det kan være forbipasserende, eller det kan være noe som plager oss lenge. Uansett hvordan eller hvorfor det dukker opp, så er det heldigvis mange gode råd og anbefalinger til hvordan vi kan bedre søvnen vår.  Det er vanligere å ha søvnproblemer nå enn noen gang før og det er noe vi bør snakke om. 

Det å ha god søvn-hygiene er nemlig noe som bare blir mer og mer vanskelig, for samfunnet legger ikke akkurat opp til det. De utrolige tingene vi utvikler innenfor teknologi er fantastisk for eksempel, men det gjør det bevisst vanskeligere for oss å legge fra oss mobilen når vi skal sove, og det er derfor mange som ikke bare sover for lite, men også sover dårligere fordi man har hatt nesa i mobilen de to siste timene før man la seg til å sove. Men heldigvis kan vi rette opp på det.