Slik får du mest ut av din tredemølle-trening

Trening på en tredemølle kan gi deg muligheten til å holde deg aktiv i enhver årstid. Enten det er fordi du ønsker å unngå den kalde vinterluften eller den steikende sommersola, tredemøllen gir deg muligheten til å trene når som helst, uansett vær! Men det kan være vanskelig å vite hvordan man får mest mulig ut av tredemølle-treningen din. Her er noen tips for å hjelpe deg å nå ditt mål, uansett om det er å øke kondisjonen, brenne kalorier eller bare holde deg aktiv!

1. Juster stigningen – En flate tredemølle kan føles trygg og behagelig, men det gir ikke den samme motstanden som når du går eller løper ute på en vanlig vei eller sti. Du vil sannsynligvis også ønske å utfordre deg selv litt ekstra, så prøv å øke stigningen. Å øke stigningen er som å «gå oppoverbakke,» så det vil øke motstanden på bena og gjøre treningen mer utfordrende. Du kan også justere ned stigningen når du ønsker å kjøle deg ned.

2. Variere intensiteten – Hvis du ønsker å øke kondisjonen din, er det viktig å variere intensiteten på treningsøktene dine. Bytt mellom lavere intensitet med høyere intensitet. Det kan være ved å gjøre korte spurter eller øke tempoet en stund. Variasjonen holder deg motivert og gjør også at kroppen din når flere muskelgrupper.

3. Hold en jevn rytme – En god regel å følge på tredemøllen er å holde tempoet konstant. Det vil si å holde samme fart og stigning hvis du ønsker å øke utholdenheten. Konstant rytme, tilsammen med økt tid og motstand, vil resultere i at kroppen din bygger opp utholdenheten sin. En god måte å øke tiden på tredemøllen gradvis, og med det øke intensiteten, er å følge en plan over noen uker eller måneder.

4. Prøv en gruppetur – Hvis du føler at tredemølle-treningen kan bli litt kjedelig, kan du prøve å delta på en gruppetur på et treningssenter eller gjennom en app. Sammen med andre mennesker vil du føle deg motivert til å yte ditt beste. Du vil også ha muligheten til å lære av andre og få tips til å forbedre teknikken din.

5. Ha riktig utstyr – Riktig utstyr gjør en stor forskjell når du trener, og tredemølle-trening er ikke noe unntak. Når det gjelder treningstøy, er det viktig å velge komfortable plagg som gir god bevegelsesfrihet. Det er også viktig å ha gode løpesko. De bør passe til føttene dine, og du bør ha riktig støtte for å unngå skader. En annen ting å vurdere å ha til disposisjon er en vannflaske. På tredemøllen svetter man ofte mer enn normalt, så å ha tilgang til vann underveis er viktig.

Tredemølle-trening kan være kjedelig hvis du ikke varierer treningen og bruker de rette teknikkene. Prøv å bruke disse tipsene neste gang du står foran tredemøllen, og du vil se at treningen blir mer utfordrende og spennende. Juster stigningen, varier intensiteten, hold en jevn rytme, prøv en gruppetur, og bruk riktig utstyr. Med disse tipsene vil du være på god vei til å oppnå målene dine og få mest mulig ut av treningen på tredemøllen din!