Lån uten sikkerhet på dagen

Når man søker om et lån vil normalt långiveren foreta en mer eller mindre omfattende kredittsjekk. Alt fra lønnsinntekt og boforhold til betalingsanmerkninger blir sjekket, slik at långiveren kan forsikre seg om at søkeren er i stand til å betjene det aktuelle lånet. Dette er spesielt viktig ved lån uten sikkerhet, det vil si forbrukslån, da långiver ikke har noen sikkerhet for pengene i form av for eksempel fast eiendom. En slik kredittsjekk må utføres manuelt, og gjør at selve søknadsprosessen kan ta lang tid, opptil flere dager. Det finnes imidlertid et langt raskere alternativ, nemlig lån på dagen.

Lån på dagen gir muligheten til å få lånebeløpet utbetalt allerede samme dag som man søker. Av og til kan lånebehov oppstå uforutsett og plutselig, og det kan da være avgjørende å ha midler tilgjengelig innen kort tid. Med lån på dagen slipper man den langtekkelige søknadsprosessen med kredittsjekk og man kan få avklart om man får innvilget lånet i løpet av få minutter. Søknadsprosessen igangsettes ved at man fyller ut et skjema på nettsidene til en långiver. I tillegg til personlige opplysninger som lønnsinntekt og eventuell eksisterende gjeld, angir man ønsket lånebeløp samt nedbetalingstid. Søknaden blir godkjent automatisk, og man kan etter kort tid signere lånedokumentene elektronisk. Pengene blir utbetalt direkte til bankkontoen, ofte innen samme dag.

Denne typen forbrukslån er generelt sett svært dyre, og er en ekstra kostbar løsning for de som i utgangspunktet har dårlig økonomisk oversikt. Slike søkere utgjør nemlig en ekstra stor risiko for långiveren, som derfor må sikre seg ved å øke renten. I tillegg har slike forbrukslån gjerne dyre etableringsgebyr og månedlige termingebyr. Dersom man i utgangspunktet har liten kontroll på økonomien og dessuten tar opp et dyrt forbrukslån, er det dermed veldig lett å rote seg borti enda større økonomiske problemer. Med tanke på at långivere er veldig liberale når de tilbyr denne typen forbrukslån, er det derfor ekstra stor grunn til å være påpasselig. På grunn av den forenklede søknadsprosessen kan man nemlig lett få innvilget større lån enn det man bør få. Man må med andre ord i større grad ta hensyn til egne forutsetninger og ikke ta opp mer i lån enn det man klarer å betjene.