Hold lyset ute med lamellgardiner

lamellgardiner

Lamellgardiner har et ufortjent dårlig rykte, og denne typen gardiner kan faktisk være utrolig fine. Lamellgardiner kommer også i mange flere farger enn man kanskje skulle tro, så det er slettes ingen grunn for at disse skal være kjedelige! Gardinene kan fungere som et fint designelement, eller skyves til side hvis man ønsker en mer ren «look» i rommet.

Den viktigste egenskapen til lamellgardiner er likevel reguleringen av lys fra gulv til tak, og dette er grunnen til akkurat denne gardintypen er så populær i kontorbygg. Selv om den vanligste varianten av lamellgardiner går hele veien ned til gulvet, finnes det også varianter som stopper ved vinduskarmen – slik som en persienne. Dette betyr man kan bruke disse gardinene både til store og små vinduer.

Det er selvsagt viktig å ta riktige mål av vinduene før man bestiller gardiner, og selv om det finnes standardmål – kan de fleste leverandører også levere spesialbestillinger etter dine egne mål. Noen vil også komme hjem til deg for å måle, men dette kan noen ganger koste ekstra. Det er dog så lett å måle vinduene på egenhånd at det ikke finnes noen grunn til ikke å gjøre det selv.

Det er dog ikke kun mål man må tenke på, men også farge. Lamellgardiner, slik som vanlige gardiner, kommer i en rekke ulike farger. Det vanligste er å kjøpe en lys og nøytral farge, på den måten skaper man den minimalistiske stilen nordisk design er så kjent for. Men om man ønsker å være litt mer leken når det kommer til interiørvalg, så kan man selvsagt velg en varmere og sprekere farge. Det kan for eksempel se utrolig bra ut med både rosa og gule lamellgardiner, og rosa er veldig populært akkurat nå.

Man kan enkelt stille inn lamellen slik at man får inn akkurat så mye lys man selv ønsker, det er perfekt når man ikke ønsker å bli blendet av solen, men samtidig ikke ønsker å ha det helt mørkt. Dette er spesielt perfekt når man jobber på en dataskjerm, eller man ser på TV. Man kan selvsagt lukke de helt igjen hvis man ønsker det helt mørkt, som for eksempel når man skal sove, eller lukke de helt opp hvis man ønsker å slippe dagslyset inn. Men det er akkurat det som er så fint med lamellgardiner, mulighetene er så mange, og du bestemmer helt selv.