Finn Norges billigste abonnement til mobil

I et stadig økende marked spesielt med tanke på datatrafikken gjennom mobile nettverk påvirker dette prisene på mobilabonnementene. Det er idag stor konkurranse i mobilabonnentmarkedet og stor rift om kundene.

Bare for noen få år siden var det vanskelig og langvarig affære skulle man bytte til en ny abonnementsleverandør og i mange tilfeller fikk man ikke beholde nummeret man alt hadde engang. Med dagens hurtige teknologi så er dette blir mye enklere og gjort på et øyeblikk ved hjelp av få tastetrykk. Dette har skapt en frihet for kunden som man kan benytte seg av til det fulle. Sålenge man ikke tegner et abonnement som er bundet av bidingstid så kan man svært så enkelt bytte abonnement etter eget ønske kjapt og greit. Skal man finne Norges billigste mobilabonnement så må man vurdere sin egen mobilbruk og velge ut ifra dette.

3 hovedgrupper av abonnementer

Prisene i mobilmarkedet er av leverandørene delt opp i 3 hovedgrupper av abonnementer. Du har den gruppen abonnenter som bruker mobilen lite og kun til nødvendige formål, du har den gruppen som dekker over de fleste av oss som bruker smarttelefon hvor man bruker mer eller mindre kontinuerlig datatrafikk gjennom applikasjoner som oppdaterer seg og henter inn varsler fra sosiale medier og så videre, samtidig som man ringer eller sender tekstmeldinger ganske jevnlig. Tilslutt har man de som bruker det mobile nettverket svært mye, enten i jobbsammenheng privat eller kanskje begge deler med samme abonnement.

Prisene i den gruppen som bruker mobiltjenester lite er ofte ganske sprikende med stor forskjell i hva som er inkludert av ringetid, sms`er og datatrafikk, enkelte er utrolig billige med så og si ingenting inkludert men så betaler man litt mer i tellerskritt og så videre. Derfor er det bra å være sikker på sitt lave forbruk om man velger et slikt abonnement.

I midten der man finner desidert flest forskjellige abonnementer å velge imellom er det også viktigst prismessig å ha gjort sitt forarbeid slik at man kan velge akuratt det abonnementet som gir deg mest valuta for pengene. Taletid og tekstmeldinger er det som regel plenty av i disse abonnementene så der man finner forskjellene er i datatrafikken. Datatrafikken styres av antall MG/GB man tillates å bruke i måneden samt hastigheten på dataoverføringen. Når man har brukt opp sin høyhastighetstilkobling kan man ofte kjøpe tilleggspakker som sikrer rask overføring igjen. Dette er spesielt greit å være klar over for de som bruker det mobile nettverket til tjenester som krever rask overføringhastighet som eksempelvis streaming av video eller bruk av fotoapplikasjoner som direkte overfører bilder og videoer du tar til en skytjeneste fremfor å lagre de lokalt på telefonen. Flere av også disse abonnementene er det mulig å skreddersy til å passe sitt eget mobilforbruk best mulig ved å sette opp abonnementet til å inkludere det man behøver mest av
De høyeste prisene finner man naturlig nok blant de abonnementene som er tilpasset de som bruker mobiltjenester svært mye. Det kan være abonnement som blir brukt både til arbeid og fritid, som for eksempel budbiltjenester som ikke bare ringer mye men også kan benytte applikasjoner til å styre budbilflåten, holde kontinuerlig GPS posisjonering og gi de forskjellige budbilene oppdrag. Da bruker man naturlig nok et jevnt høyt forbruk av datatrafikk som også må være oppdatert hele tiden.