9 enkle måter å få leiligheten din til å se større ut

leiligheten

Hvis man bor i en storby, kan man oppleve mangel på boareal. Og siden leiligheten din ikke blir større, må du kanskje vurdere ulike måter å få boligen din til å se mer utvidet ut. Her er noen enkle tips om hvordan du får leiligheten til å se større ut!

Møbler med lav profil

Møbler med lav profil er en av de enkleste måtene å gjøre et rom større visuelt. Men kjøp ikke møbler som står rett på bakken. I stedet, bør du kjøpe møbler med lange, smale ben. Møbler som har lav profil og er smale, konturerte bein gjør at rommet ditt føles mye større. Lese flere artikler her om hvilke materialer som er ideelle.

Ikke blokkér vinduene

Når du prøver å få rommet til å se større ut enn det egentlig er, skal du aldri blokkere vinduene. I tillegg til å være avgjørende for naturlig lys, trekker vinduene også øynene oppover. Innred dine møbler slik at det er fokus på vinduene dine.

Reflekterende materialer

Når du prøver å få en liten plass til å føles større, bør du bruke så mange reflekterende ting som mulig. Speil er en fin måte å åpne opp og få plass på, men vurder også å kjøpe møbler i krom eller platina istedenfor møbler med matt finish.

Lysere farger

Mørkere farger er gode for å skape en beroligende og sanselig atmosfære. Men mørkere farger kan også få en liten plass til å føles litt klaustrofobisk. Hvis du prøver å gjøre rommet ditt større, bør du vurdere å få litt ny maling på veggene. Lysere nøytrale farger vil få rommet ditt til å føles luftig og stort. Og nøytrale fargepaletter er alltid ideell for dekorasjon og stil. Sjekk f.eks. ut Georg Jensen Damask, der du finner en masse vakker innretning.

Bli kvitt ting du ikke trenger

Rot ser aldri bra ut. Og hvis du ønsker å få din lille leiligheten til å føles større, må du bli kvitt med ting du virkelig ikke trenger.

Det er derfor viktig at du tar kontroll over lagringen av forskjellige ting, slik at det ikke er for mye rot i hjemmet ditt.

Det er derfor viktig at du for eksempel holder oversikt over lagringen i garderoben, slik at det ikke er klær overalt. Hvis du ser på nettet, kan du finne gode ideer til praktisk lagring i garderoben. For eksempel på 2trendy kan du lese om key items, slik at du kan finne inspirasjon til din grunnleggende garderobe.

Flytt ting bort fra veggen

Det kan virke motstridende, men å flytte sofaen noen få cm unna veggen, kan gjøre rommet ditt litt større, eller i alle fall slik at det føles større. Det skapes altså en illusjon om mer plass.

Utvidbare møbler

Hvis du vil få spisestuen din til å føles større, bør du vurdere å kjøpe et utvidbart spisebord. Møbler kan være ute mens de blir brukt, og siden kan du utvide dem når du har gjester over.

Gjennomsiktige møbler

Hvis du prøver å få rommet ditt til å se større ut, er gjennomsiktige møbler – selvfølgelig – en fantastisk idé. Disse er spesielt fantastiske i små stuer, hvor et gjennomsiktig salongbord gir deg samme funksjonalitet som et ugjennomsiktig salongbord, men uten den visuelle vekten av et solidt materiale.